Sverigespelet

Jag ska säga en grej som kommer att röra upp alla: JAG ÄR HELT UTVILAD IDAG! Hahaha nu blev du avundssjuk va?  + Var hemma hos mon amie Anneli i Kortedala igår och adventsfikade, hon hade bakat lussekatter. Alltså det är mitt bästa fika! Känner att jag har tur just nu. Dock att jag kom sist på Sverigespelet, det är TP fast handlar bara om Sverige. Befarar att jag kommer bli utvisad anytime soon, så jag får väl njuta medan det varar. Kan tänka mig att bli utvisad somewhere tropical...i kanske sex månader. Ska plugga svensk histora på någon karibisk ö och sedan göra prov på det och Björklund/Åkesson (vem är vem?) baa.. "välkommen hem igen, nu är det sommar i Svea rike!"

Av denna dag ska jag göra viktiga saker tillexemple plugga franska. Sedan ska jag gå till sjöss och arbeta. Hoppas jag träffar någon fransk på båty idag för jag känner mig laddad att delge info på franska. Mest av allt vill jag använda "Voici!" när jag fixar fram något, typ en öl och ba "Voici, un biere madame!".

Franska ord jag älskar: Voici, alors, peut-etre, quelque chose och l'ordi.

Öly och ciggy

Juste fick öva på båty igår igen fast brandövning som inte är lika kul för oftast får man bara kolla i olika skåp och svara på frågor om brand. Oftast samma frågor också, om backdraft och brandtriangel. Obs att ni kan fråga mig om sånt, kan det mesta. Fast psykopatmaskinisten som har dessa guider är så jävla rolig! Inatt när jag trodde att det bara var jag och  några få andra arma själar, som var tvungna att jobba, vakna så dyker han upp i mässen, tar några lättöl i en icapåse och skrockar belåtet. Haha mitt i natten eller? Dock att vi får dricka lättöl jämt på jobby. Vissa gör det också. Tar en öly och en ciggy i rökrummet på tiominutersrasten. Man ba "Heeeey, livsnjutare där ;)". Ska ta flera starka öly och flera halvstarka ciggy ikväll!

Poisson d'or

Observera att jag numer är helt jävla fransk. Textade precis iväg detta:
Bonjour mon amie! Ca va? Voulez vous allez boir de biere ce soir? Où et quand?

Ger guldstjärna till mig själv. En invandrad som jag vet skulle säga typ det när vi fick tillbaka en tenta men hon ba "det var någon som hade nästan full pott, den fick guldfisk i kanten". Man ba.. trodde hon skämtade men så gjorde  hon inte det <3

La belle et le bete

Har aldrig blivit så chockad! Idag lånade jag Skönheten och Odjuret för att titta på. Allt var som vanligt först. MEN efter ett tag är det massa scener som är.. nya? Och en skitdålig låt och nåt jävla tjafs om att la Belle och le Bete läser Romeo och Julia. Är jag wicked eller är detta nytt? Fick chock. Är inte konservativ men det var liksom inge bra.

Förresten, sugen stämning mellan gamle tokige Morris och mrs Potts där på slutet............----------
Alltså nä måste sova nu för jag ska gå till sjöss imorgon. Börjar dock känna att detta med att jobba "interfers" lite väl mycket med mitt liv. Gillar dock att man får cashy för att sälja sitt liv på detta sätt. Eller alltså, jag gillar att få cashy, gillar inte så mycket de snedvridna proportionerna mellan cashy och sålt liv. Godnatt

Mina sorger

Alla dessa dagar.. (namnet på Carl Bildts bloggy, jag tänker det alltid med en suck efetråt, som att han är helt uppgiven). Fast vill inte prata om hans bloggy den suger.

Läste för ett tag sedan att några lyckliga få ska få resa till Mars! Sen ba: haken är att man aldrig kommer tillbaka. Känner lite att the pros vinner över the cons. Haken med att vara en random här på jorden är ju att man aldrig kommer ut i rymden! Det är en av mina stora sorger i livet, att jag inte får uppleva rymden. En annan stor sorg är att det finns färger som människor inte kan se. En tredje är när man får upp bilder av perfekta plagg i huvudet och sen finns de inte i verkligheten.

Båty

Vi har haft Sjöfartsverket ombord på båty. Det var mycket nerver i luften vill jag lova. Givetvis medförde deras närvaro en klassisk ÖVNING! Min favvogrej att göra på båty! DOCK, om besättningen inte klarade övning skulle vi få förbud att lämna hamnen. Alltså, skammen om det var mitt fel att vi inte fick lämna Fhamn? Hade hoppat i sjön direkt. Så jag memorerar mitt skeppsnummer osv.. och inser att jag är stativchef om vi måste överge fartyget. Då började jag nästan gråta. Var övetygad om att jag skulle orsaka körförbud för hela jävla båty. När det så var dags för övning var jag typ så nervös som om det hade varit en brand på riktigt (obs övningen var att tvåhundradäck brann). Som tur var så "fick de elden under kontroll" efter att vi utrymt och väntat i en fucking halvtimme på om det skulle bli stativövning eller inte. Fatta nervositeten man hinner bygga där? Alla klarade sina uppgifter, hurra! Dock att det inte var lika kul som vanligt att öva när det var nerver med i spelet. Brukar annars tycka att det är just ett spel.

Men nere på tvåhundradäck där psykopaterna i maskin fick öva hade de rökfyllt hela däcket! Asså!!! Vi fick inte ens hitta en låtsasbomb eller någon människa som gömt sig i mejerikylen.. fy fan va orättvist! Obs att jag är helt fascinerad av båtövningar! En arbetskollegy ba "asså hatar detta, kan inte alla som är övningstända byta båt så vi kan få lugn och ro här"?. Jag ba... haru sett twin peaks? *skitbra på att byta ämne. inte*

Kan enbart dra slutsatsen att jag måste ÖVA MEEEEEEEEEEEER!

Smutsig aura

Ser visst ut som en riktig gammal häxe nu. Först blev jag niad av kärringen på HM och sen behövde jag inte visa leg på systemet trots att jag köpte något så pubertalt som det billigaste pisset på burk samt en pava blod. OCH igår trodde Ellinor att jag var ett år äldre än vad jag är. Händer detta mig för att jag för tillfället inte har en enda finne i anletet eller?

Min aura måste vara jävla smutsig just nu! Och ändå gjorde jag yoga i morse. Fy fan. FY FAN!!!

Gettopretto

När jag läser Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken får jag en bild i mitt huvud av att jag sitter på en inglasad veranda och dricker te en tidig vårdag. Eventuellt har jag läppstift på mig men annars helt klädd i vitt. Gillar värkligen böcker som vecker tankar!

Dock, viktigare matters; ikväll skall jag, Louise af Tynnered, möta upp Camilla von Backa i hennes residens. Tanken är att avnjuta någon skummig öl med lägsta möjliga literpris och givetvis att samtala om livet, döden och evighetens längd. Pöbeln ej välkommen.

Spenderar med andra ord dagen i treenighetens tecken:
Books, beers and boulevards

Dock att jag nog aldrig på riktigt varit på en Boulevard. Vet dock hur man säger Boulevard Saint Michel utan att avslöja sin egen bonnighet: Boul Mich. Såatteeee om någon har en bättre grej på B för min treeninghet så kan man ju säga till. Dock gillar jag tanken på att sitta på en boulevard och dricka öl och läsa. *gettopretto overkill*

Julklappar

Igår var jag på Göteborgs Stadsmuseum, jaa det fanns bilder på gamla hamnarbetare såklart men det fanns även ett sklett och lite vapen från stenåldern. Men man vet ju, sånt som finns på museer. Det var nästan bara vi på hela museet så det var fab och lite spooky. Dock att det var lite jobbigt för mig att vara där för jag blev så girig. Såg bla en jättefin kompass från 1700-talet och ba "den här önskar jag mig i julklapp" och sen såg jag ett jättefint sakramentskåp och ba "den vill jag också ha i julklapp!". Men jag kommer nog inte att få ;(

Je n'aime pas/Je deteste

Min värsta plats på hela www: facebooks nyhetssida. Exempel på saker som kan stå där: "Idag har jag äte nå skit som min kille lagade. Det smakade sopor. Hatar dig!", "Nu är det helg så jag ska kn med en retard", "Nu BLIR DET att sälja sin själ på tradera", "måste boka tvättid har bajsat ner mina lakan! PANIK! AKUT!" etc etc. Aaa ni vet ju.
+ att jag är ca 0% intresserad av vänners spotifyprofiler.  Sluta smutsa ner min aura, försvinn ur mitt liv.

Annars gillar jag facebook, man kan tillexemple gilla saker.

Franska fuck

Ska jöbbe hela helgen så denna ovilda subba får man leta länge efter! Egentligen avskyr jag när folk inte kan skilja på veckodag (wack dag) och helgdag (helig dag) men cash is cash as you know. Man kan dock få ha helig dag mitt i wackiness men inte tvärtom.

Jag fick tillbaka min franskatenty och FUCK ME! Jag var 1½ poäng ifrån VG. Vet ni vad man kan få inga poäng (pas de points) för? Att missa en liten stavning. Ett litet fucking streck över ett e tillexemple. Eller att sätta strecket åt fel hål. FUUUUUUUUUUUCK! FUCK MEEEEEEEEEE! Dock att VG = 90% rätt i min hårda skola. Jag ska tänka att jag fick "typ" VG, för det fick jag.

Det bästa ur dagens franskaskola

Idag har jag lärt mig att brie är le Roi de fromage - ostarnas konung. Som om jag inte redan visste det. Plus de vanliga big no-nosen om att prata som en turist eller gud förbjude som en från södra Frankrike, typ Marseille.

Har även fått lära mig en icke-vulgär svordom: Zut! och att man kan säga Zut et flûte för att vara skojig. Det betyder typ "Tusan!" och jag vet inte vad man kan använda det andra som. Alltså jag fattar att man inte ska lära sig prata som en lantis för att det är otufft men hur häftigt är Zut?


Samt älskar denna sägning: det ska ni lära er, då kan ni det.

Älskar internet, hatar min uppkoppling

Att det snöar i lilla Götet idag ska inte stoppa mig från att gå till skolan. Men det kan stoppa mig från att gå ut tills dess. Så vad gör man.. kaffe eller? Alltså jag har en bild i mitt hövve av en perfect dress men kommer nog aldrig hitta den. Stör ihjäl mig på mitt hövve! Borde skaffa symaskin sen när jag bor lite större. Då är det första jag ska skaffa en svart kanin och det andra är en symaskin. Ska aldrig skaffa TV i alla fall. Är dock lite sugen på en radio inför december så att jag kan lyssna på julkalendern.  Plus ringde och skulle säga upp mitt mobila internet idag (för att det suger) och killen på kundservice sa att jag var bunden till i fucking april!  HATA HATA HATA TELE2! (Fight fight fight fight)

Ååååååååååå FITTONIKA!

Dock att

Kära undersåtar, nu är jag tillbaka igen!

Bussresan till Linköping var rolig för busschauffören Agne småpratade i micken och var en "jolly fat guy" hela vägen. Alla kommer ju ihåg hur mycket man i Västervikstrakten gillade busschauffören Bernt, han var the best. Fast för min del har han fått konkurrens av Agne. Agne skulle nämligen överlämna  bussen till en chaufför i Jönköping. När vi rullade av motorvägen och in i den rispiga stan så började Agne sjunga en sång i micken! ASSÅ GUU DET VAR SÅ HÄRLIGT! Den var ca fem verser och refränger. Jag både skrattade rakt ut och myste för detta var en bra busschaufför. Nästa chaufför som tog över ba "tur ni har, för nu fick ni en snyggare förare! Vi ska byta igen i Stockholm till en lite fulare men säg inte att jag sa det. Då kör vi!". Jaa och Linköping var ju fabulöst även det. Lärde mig att hitta lite i Ryd! Dock att jag redan kan hitta i Lkpg C men räknar Ryd som en egen stad. Vill lära mig hitta i många städer! Dock att det inte var höjdpunkten på besöket, det var såklart alla nasty bitches <3

Miljöombyte

Tjena era gamla häxer!!!

Jag ska åka till L to the K to the P to the motherfuckin G imorgon. Insåg häromdagen att jag förfan inte lämnat Göteborg sedan första veckan i juni! Det är nästan ett halvt år.. helt jävla incestuöst med andra ord. Jag bortser från mina otaliga resor över Skagerack?/Kattegatt? (vilket vatten finns här egentligen?) till Danmark eftersom det inte var fast mark under mina fötter någon gång. Ska bli gött att andas ny luft!

Har en läskig "vad skulle du välja" så här vid Halloween, okej här är den:
Vad skulle du välja av att du går hem från spårvagnen mitt i natten så står det en skummis vid ett träd i kastanjeallén och du blir rädd såklart. Sen när han vänder sig mot dig så är det ett av monstren i instängd? Eller att du är på bio i största salongen på Bergakungen och råkar somna och sedan när du vaknar är du helt ensam och Regans ansikte är på hela duken och hon pratar med dig?

RSS 2.0