Vem vet mest

Skitkul på vem vet mest!!!

Rikard: vad heter godiset lollipop på svenska?
Tävlande: ............slickepinne?

Hahaha!


Jag längtar tills jag ska vara med i Vem vet mest. Dock att det möjliga scenariot är att jag skriker ut svar och börjar svära om det är fel. Så blir jag censurerad i svt och folk tror typ att jag svurit om satan och sexuella handlingar (tydligen det värsta och fulaste som finns i vår superior kultur) exempelvis "exors krucifixonani!!!" när det egentligen är troligast att jag skulle skrika något i stil med: "jävla nolla/loser/fjant".

Att undersöka svordomar är så himla intressant! Dock inte min och Ellinors undersökning på gymnasiet.... "tora hora", "sil" etc var enligt källor det värsta... man ba; fontanellknull då????

Äh tramsar bara det är Ellinor som kommer vara med i Vem vet mest

Dödsforskaren

Saker jag tänkte på under dagens föreläsning och som gjorde mig distraherad:
  • Att det finns en dödsforskare på GU, DÖDSFORSKARE! Kan det va................Voldemort?
  • Tänk om det, när man skrev för hand, kom ut olika typsnitt från Word från pennan. På föreläsningen kunde man kanske skriva i Times och när man skickar brev till djävulen kunde  man skriva i Helvetica. Comic Sans kan man aldrig skriva i. Ni vet att "sans" betyder "utan" på franska va? Vet inte vad comic betyder men kanske komisk eller nåt, alltså betyder comic sans ca "utan komik". Och sen är själva typsnittet lite "roligt". Sådan ironi är bara provocerande.
  • Att jag var så jävla hungrig som en följd av att gröten var för salt för att äta och tiden för knapp för att hinna koka ny innan sprinten till vagnen i morse. Föreställde mig allt jag skulle äta när jag kom hem. Åt det också när jag kom hem. Har kommit på den ultimata funktionsfyllnaden för maträtten macka. Man ska inte äta den när man är hungrig utan man ska äta den i förebyggande syfte. Förslagsvis som mellanmål.

Energier/spöken

Kommentar jag såg i en bloggy då det handlade om någon secondhandgrej:

"Tänk på när du köper hem gamla föremål att energier/spöken av tidiga ägare kan följa med på köpet.."

Asså...vad svarar man på det? Tack för omtanken?

Fast jag visste redan det, har liksom sett "Exor, -Begynnelsen". Att den tidigare ägaren ibland är djävulen, var visst något häxan med varningen glömde berätta...

Körslitt.

När man inte har råd att köpa kurslitteratur får man låna den på biblioteket istället. Jag har precis börjar inse  charmen med detta. Det sopiga är ju att de luktar gubbe och att man inte "får" klottra i dem. Jag älskar att skriva i marginalen. MEN, just nu är den ekonomiska situationen så att jag inte kan köpa kursböcker och kladda loss + det finns faktiskt inget utrymme i boet för mer saker öht. Jag har således lånat kurslit på bibblio och just igår drabbades jag av en så härlig känsla. Jag satt och läste Ambjörnsson och irriterande mig som vanligt gällande lånade böcker på anteckningarna i den. Folk beter sig som om de ägde böckerna de lånar, så jävla ohyfsat. MEN PLÖTSLIGT så är det en marginalanteckning som totally sätter ämnet i nytt ljus och jag blir så tacksam eftersom det är något jag funderat över under läsningens gång. Detta är liksom.. lärande x2, det är någon tidigare student som kommit till insikt över ett problem och nu överför det till mig. (Det känns igen från en bok jag hoppas att vi alla läst och älskat, den börjar Harry Potter and the................). Sååå nu har jag bestämt att influera nästa fattiga student som lånar boken. Jag vet bara inte vad jag vill skriva i den ännu! Antingen något toalt orelevant, fast samtidigt rimligt i ett lite filosofiskt sammanhang för att förvirra mer, eller ett handfast tips på hur man ska förstå boken. Det lutar mest åt alternativ ett. Men jag  vet inte vad... skulle behöva lite hjälp. Funderar på en egenkonstruerad teori om hur marina djur är de egentliga människorna men har inte riktigt kommit på hur jag ska trolla fram det resonemanget. Dock, tänk arbetet med att definera "människa". Svimmar nästan vid tanken på den uppgiften. Fuckin A!!!!


Well I'll confess of all my sins after several large gins

Relationen mellan mig och bloggy är just nu The Libertines - Music when the lights go out

Är som ni förstår lite trött på bloggy ;(

Är också trött på: att inte röka, staten Sverige, stater överhuvudtaget (the only good system is a sound system), dyra böcker, överkokta nudlar
Vad jag inte är trött på: tankar om sommaren.................

Efter att man gjort såna här listor ska man värdera punkterna på dem för att se om det står lika, det BÖR stå lika. Jag ligger lätt på minus!

DOCK ATT!!! Ikväll har jag pubrundat

+ olika miljöer
- regnet mellan de olika miljöerna

Tror dock att det positiva överväger just i denna fråga. Kan man då säga att pubandet som kultur är mer livsbejakande än exempelivs... att inte puba?

Om bibliotek

Förut när jag var på FT-bibblan började det spraka i högtalarna och en bibliotekarieröst sa "visst känns det lite som vår idag? Jag kan känna det, och därför tycker jag att vi nu... (PAUS! Jag totally förväntade mig att hon skulle flippa, "göra en scen", och stänga biblioteket för att vi alla skulle ut i solen eller nåt, men icke) ...ska lyssna till en dikt om våren". Så börjar hon läsa dikten och alla ba stannar upp och lyssnar. Jag passade på att iaktta människor, observerade bla att en annan bibliotekarie satt med STÄNGDA ÖGON och lyssnade! Herreguu.. Hoppas på mer sånt framöver.

+ igår när jag och Camilla var på stadsbibblan så satt det ett offer och pratade i hörnet vid filmerna fast så högt att det hördes på hela avdelningen. Tror han pratade om en skiva han lyssnade på men man kan ju inte veta.

Varför är det alltid så mycket weirdos på bibliotek? Och Camilla ska jobba i det där, hahaha!

Vill påminna om den gången en man ställde sig och kissade mellan två bokhyllor, även det på stadsbibblan.

"Döden"?

Det enda jag kan tänka på just nu är OM jag ska dö. Ni fattar hur komplicerat detta är! Jag tänker liksom inte på vad som händer i dödsögonblicket, om det finns "liv" efter död, om kropp och själ kan separeras eller på gudar och paradis. Min fundering och mina tvivel är av helt annan art. Jag kan inte vara säker på att jag kommer att dö. Jag "vet" egentligen att det kommer att ske. Det är ju en evig sanning, men jag KAN BARA INTE FÖRESTÄLLA MIG NÅGOT UTAN MIGSJÄLV! ...och just där nådde möjligen min narcissism sin absoluta peak. (Låt oss hoppas det).

Vet att detta kan tyckas en aning excentriskt men jag får verkligen inte in tanken i mitt huvud. Vanligtvis har jag faktiskt en ganska förnuftsbaserad tankevärld. Det är som att religionsfilosofin har tagit patent på teoribildning för att beskriva detta "död" och jag upplever det som mycket problematiskt, i min jävla vardag! ............Men med bakgrund av alla ständiga uppmaningar till att debattera tillfälliga sanningar aka "upplevd verklighet", varför får jag inte ifrågasätta min egen (påstådda) "framtida död"?

Observera gärna att mina tankeutflykter inte alltid är poänglösa. Men just den här är måhända det.


Jahopp....annars då? <-- älskar när bryter av så!

RSS 2.0