Inköpslistor

Inköpslistor har aldrig funkat för mig. Även om jag har den i handen och ska göra matbutiksrundan sådär systematisk så går det inte. Om jag står vid frukten och så har jag kanske skrivit "go frukt tillexempel druvor" på lappen, så ser jag druvorna med tar dem inte. Jag blir mer såhär "haha vad fult varför skrev jag det här, vill inte ha!" och väljer äpple istället. Jaaaa poängen är att man kan inte hålla på och veta sånt innan jag är väl ingen häxa? Därför skriver jag ofta "tillexempel" på inköpslistor, det är mer ett förslag än en order och då lämnar man lite utrymme för nya tolknigar.

Förutspå saker kan man göra påskveckan.

Lust for life > allt

Amen bästa skämtet ikväll:   

- vad sa dart vader till luke skylwalker?
- jeeeee daaaj!*

Plus att jag totally ser ut som Stacy Peralta om jag har keps, det är inte bara jag som tycker det! Ska ofta bära keps. Asså inte att det är ett skämt utan mer en intressant sak att notera.

Dock att jag ba; ska hem och göra mannagrynsgröt istället för att klubba på klubbar ikväll och karro ba: asså hur kan du alltid ha så mkt mjölk hemma?

Amen man vet ju inte. Mjölk bara är.

* = "ge dig!" på göteborska

Åt helvete med positivt tänkande

Blir så jävla provocerad av livet! Dock att jag inte är en utagerande person (vulgärt samt infantilt) så jag ska inte skrika åt människor eller vandalisera de offentliga och kollektivt ägda samhälleliga inrättningarna, exempelvis.. inte fan vet jag, skolor? Vad mer kan man slå sönder om man är en bokstavsperson? Typ busshållplatser. Aja oviktigt för det handlar inte om mig jag är inte sån.

Ska istället gå på fest och ha kul! Ska vända all denna aggressivitet till något positivt! (Eh vem fan gör nåt sånt?) Åt helvete med att embrace tragiken jag är väl för fan inte sinneslö. Näe är jag fan inte, men snart ska jag vara full.

Socialistisk atmosfär

Var på skolpuby på gamla skolan igår! Exklusivt sällskap. Det var fett kul att vara där igen det var så länge sedan plus träffa rara gamla klassisar OCH att mitt lag vann frågesportstävlingen om öl och vi vann öl. KUL KVÄLL fast gick dit direkt efter skolan (töntig). Nu har jag spillt jättemycket tid som jag borde använt till att plugga. Ska spilla ännu mer nu för jag tänker åka till KORTEDALA och chilla (hjälp). Fast det tar förti minuter dit så jag ska plugga på vagnen.

Haha dock att det var kille från JMK där som skulle göra ett jämförande reportage mellan vilda skolpuben och hotellbaren på Avalon. På skolpuben är det.. "socialistisk atmosfär" haha dör för det var så intressant sagt. Man kan höra det på radio på fredag. Vill göra det för att höra "socialistisk atmosfär" samt veta vilken politisk stämning det är på Avalon.

Plan inför tenta i fransk grammatik

Scenariot är: skriv rätt form av possesiva pronomen (alltså ägandeform, mitt, ditt, vårt, ert aa ni vet ju redan)

Jag bryr mig inte om sånt (i.e. kan inte). Så planen är att en gång för alla konstatera att EGENDOM ÄR STÖLD och att possesiva pronomen därför är overkliga. Ska skriva det över hela tenty.

Kommer nog få VG.

Alternativa lösningen är denna:


Misär

JAG VISSTE DET! Jehovas vill ha mig! Igår gav de mig två tidningar också "Vakttornet, förkunnar Jehovas kungarike".  Tycker att retoriken är fett mäktig men vill inte smittas av psykosen, så jag sa:
alltså jag vill inte bli ett vittne, jag har en annan syn på världen.
De ba: Nej du blir inget vittne av detta.

Skönt att höra. Dock, komma och diskutera livets mening på en lördag? Nae va..

Jag gillar inte denna helg alls! Det beror på A: har en löjlig tenta i veckan som jag måste plugga till. B: har så mycket att städa och fixa inför min nya sambos ankomst. C1: ingen vill festa. C2: dock att jag inte har tid att festa men ändå ;(((

Detektivarbete

Vet du vad som är så störigt fast man får skylla sig själv? När man ska ta en film man gärna vill se och öppnar fodralet och där ligger en helt annan disc! Så söker man spåret bakåt och ibland tar det flera fodral innan man hittar rätt. Då stör man sig på sig själv, men minns hur bekvämt det var för stunden att bara stoppa undan discen i random tomt fodral. Dock att det känns lite Sherlock Holmes så har man tid att leta efter saker som någon gammal vaktmästare kan det faktiskt vara lite spännande.  Igår skulle jag se OZ som "godnatty" och öppnade fodralet och där ligger.. Scarface! (att jag "tema-kollat" tidigare? tema: kriminalitet). Då sökte jag mig givetvis till Scarface fodralet för att se ifall OZ discen låg där. MEN, jag finner att det är tomt! Dead end! Inte ett spår ;(

Tur då att jag har dubletter av första säsongen så jag går helt enkelt och rotar i "ge bort-påsen" och plockar fram discen. Obs att jag har en sån påse, den får man komma och gräva i om man vill. Där finns bla  säsong 1 av OZ (halva, eftersom jag tog ena discen), säsong 3 av OZ (hela), några böcker som jag aldrig tänker läsa igen och lite fula kläder. Välkommen!

Teknikstraffet

Jag håller på att installera en "grej" till datorn. Hör denna instruktion: "sätt IDE-disken till MASTER".  Men jag fattar inte! Ingen har berättat vilken som är MASTER och vilken som är IDE och det finns inga bilder! Eh alltså jag löser det nog, behöver inte direkt bilder för att meka med datorn säger bara att det skulle underlätta, oavsett om man är noob eller pro. Eller? Känner att teknik är exkluderande. Det är SÅNT HÄR man ska lära sig på Hemkunskapen i skolan, sånt här plus hur man hanterar myndigheter plus konsumenträtt/konsumentansvar.

Sen, vad är grejen med att alla robotor vill att någonting alltid ska vara master? En master-servant relation som är svår att definera är den mellan mig och min dator. Det logiska är väl att jag är master, jag ÄGER den ju faktiskt. Men jag kan inte låta bli att känna att det ibland är den som whipar mig så att säga. Jag har döpt lilla datamaskinen till FORD-PREFECT. Det är jättefint när min mobil (som heter Elderwand så fatta hur mäktigt det är att ens  hålla i den och ännu bättre ringa med den) hittar den via Bluetooth då ba "har gittat FORD-PREFECT!" Åååå!!!

En av mina grannar har döpt sitt trådlösa internet till ZyXEL hahaha låter som en Pokemon. En annan har döpt sitt till GIGABYTE.. no comment.

Räkmacker

Two babyseals walked into a club.. Näråå skoja bara!!!

Imorgon är det räkmackans dag, hence: Göteborgs nationaldag! Dagen till ära släpps en även en film om räkmackans historia.. asså? Jag ska fira det på något sätt men vet inte riktigt hur, är ju trots allt borgare, GÖTE-borgare! (har kommit på det skämtet själv.) Obs att jag numer är äkta vegetarian, äter alltså ej längre havgodis eller fågglar, och kan därför inte fira med en räkmacka. Ska kanske köpa några räker och släppa fria då? Funderar på om kräftor ska vara undantag från vegetarianismen, det är ju så jävla gott! Men behöver tack och lov inte ta ställning förrän nästa kräftsäsong. Nu i helgen när ma petite soer Helena var här tänkte vi slå till på några saftiga kräfter. Tills.. vi upptäckte att de var gamla! Ödet? Obs att ma petite soer Helena numer är vegetarian även hon. Familjens mest evolverade medlemmar är ett eptitet som beskriver oss väl.

Små citrusfrukter mmmmmmmmm

Såg att det fanns satsumas för tie kroner kilot på hemköp! Ååå ska dit och bokstavligen hämta inspiration för att fortsätta plugga. Ska ej glömma mitt mission denna gång. Som det där jag sa om äpplen på ICA maxi ni vet? Jag glömde köpa äpplen, kom hem med typ.. tartex och "hasselnötsmassa".

Har verkligen aldrig fattat skillnaden mellan satsumas och clementiner? Är det olika? Eller är det som sharonfrukt, att den heter olika beroende på var i världen den kommer från?

Mjuk kaninunge

Kom just på en sak jag inte gillar med mig själv! Det är att om jag hade en väldigt ullig och mjuk kaninunge här och så ska man bara ligga och klappa den för den är ju mjuk? Så är det jätteskönt att klappa den och kanske bolla lite med den men sen tröttnar man ju? Då hade jag säkert nypt den eller satt den på golvet och skrattat åt den. Tycker inte om den sidan hos mig själv ;(

Är ingen djurplågare men har typ dålig fantasi när det gäller att umgås med djur

Sömnen definerar åldern

Alltså har lagt mig till med en störd sovvana, den innebär att jag vaknar naturligt ganska tidigt (mellan 06.30 och 09.00 brukar det vara). Då går jag upp och typ dricker kaffe och lägger mig i sängen och läser lite. Sen somnar jag om igen och... vaknar typ vid lunch. ASSÅ! Min persona slits mellan pensionär och tonåring. Drar slutsatsen att jag är i medelåldern. Detta baserat på empirisk fakta och självständigt definierade begrepp.

Nästa level i midlife: planera saker

Äpple-fiesta!

DET FINNS ÄPPLEN FÖR 1KR/KILO PÅ ICA MAXI! Nu är det jag som tar mitt bergiga arlse dit och shoppar upp minst tie kroner! Mmm äpple - äppelpaj, äppelskiva, äppelskrutt
SEN ska jag ta pluggtimmar

Eh varför ändrar man i stavning/uttal på äpple när det binds med ett till ord?
Ex: ett äpple, ett äppelträd
Hur ska man kunna förstå något sånt?

Ska skicka den frågan till de på UU som gör HP. De tror ju att de kan allt!

Drömmar om politiska mord

Ministrar jag spyr över för att de sitter en mandatperiod till:
Statsminister Fredde R (obviously en jävla pile of shit + psykopat, jag efterlyser giljotinen ASAP!)
Utrikesminister Calle Balle B (mördare + oetisk jävla kapitalist och kapitalistknullare)
Biståndsminister Gunilla C (kan ingenting om det område hon sägs representera + hatar fattiga)
Jämställdhetsminister Nyamko S (arbetar... inte. Alls. Tänkte säga passivt men alltså nej hon gör nog INGENTING, förutom att uppmana "inkompetenta" kvinnor att sluta vara det. EXTRA EXTRA! är INTE feminist enligt egen utsago)
Utbildningsminister Janne B (Det största jävla svinet i hela regeringen! Finns ingen jag känner så mycket avsky för som för Jan! Har tyvärr för fattigt ordförråd för att beskriva detta brinnande hat. Men om han får veta det om mina brister i svenska språket så är det kört, så säg inget)

Det var det viktigaste men inte det hele... men atteeee. Är ARG nu.

BÄNGEN!

Idag har jag fått lära mig vad bängen heter på franska det heter le flic. För Ellinors skull har jag tagit reda på det. Så att hon även i Paris kan skrika BÄNGEN och kuta iväg över Järntorget (eller Place de la Concorde), vet att hon gärna gör det nämligen.

Älskar att min franska proffesseur är från Paris och divar om det. "Alltså så här säger man inte, kanske i Marseille, men ni vill ju inte verka som lantisar. Då ska ni säga såhär istället blablabla" och tycker att boken är bonnig och för formell.

+ skitkul när hon inte kan ord på svenska. Hon ba "jaha heter det så, amen det kan inte jag, men jaja om ni vill".

Har en enkel fråga om Paris; var alla torg avrättningsplatser med les louisettes under revolutionen?

Lättjan i livet

"Och han sade till sig själv:
- Detta är alltså livet."

Det är så drabbande att kolla facebook. Får alltid in stämningen i Martin Bircks ungdom aaa ni vet den om tid och livet. Förutom att alla nu är sinnesslöa

Kan inte ligga här och läsa skön litteratur (älskar att särskriva det för det innebörden av okynnesläsning blir så tydlig då) längre! Måste till biblioteket (ska sluta med det snart), laterz skaterz. Dock att jag älskar lättja.

RSS 2.0